Slide background

Er is maar één moment
waar je echt invloed op hebt,

dat is het hier en nu.

Charlotte Stelder

Haptotherapeut

Het is een therapie die je inzicht geeft door te gaan ervaren, beleven. Het gaat over jou, het is jouw beleving en jouw proces. Jij bent een uniek persoon en ik, als therapeut (en mens) benader je ook als zodanig. Uitgangspunt is hoe je zelf tegen je klachten aankijkt.

Wat heb je aan haptotherapie

Omdat het  moeilijk uit te leggen is wat haptotherapie inhoudt geef ik je een paar voorbeelden die je op weg helpen.

  • Door middel van oefeningen ga je merken dat je zelf eigenlijk best weet wat goed voor je is.
  • Veel mensen denken teveel. Dat maakt ook dat we menen niets meer te kunnen voelen. Gewoon, relaxt leven wordt heel ingewikkeld.
  • Elk mens zit vol patronen en overtuigingen. Dat kan ons tegen houden om vol en vrijuit te leven. Het is heel fijn als je hierin kunt bepalen wat wel en niet bij je past.
  • Je gaat merken dat je lijf je veel aangeeft. Dit kan anders zijn dan wat je ratio zegt. Als je ernaar luistert en handelt ervaar je meer rust en vertrouwen in jezelf.
  • Je ontdekt dat je kunt vertrouwen op wat je voelt. Daardoor kun je de dingen gaan doen die je graag wilt. Het helpt je om in beweging te komen, om je eigen pad op te gaan. Om volwassen en met zelfvertrouwen de regie van je leven in eigen handen te houden.
  • Als je lekker in je vel zit maak je veel gemakkelijker contact met anderen. Je voelt je vrij.
  • Als je de regie over je eigen leven weer terugvindt (of dat nu veroorzaakt werd door pijn, door stress of iets anders) maakt dat je sterker.

Haptotherapie helpt je om in het hier en nu te zijn. De meeste mensen zijn veel bezig met wat er was of wat er komt. Beide opties kosten veel energie. Er is maar één moment waar je echt invloed op hebt, waar al het bovenstaande te vinden is, en op te lossen, dat is in het hier en nu.