Slide

ik heb het zelf ondervonden:

haptotherapie voegt
leven toe aan je jaren

Toen ik jaren geleden niet goed in mijn vel zat, heeft de huisarts mij doorverwezen naar een haptotherapeut. Het heeft me enorm veel gebracht; ik merkte dat ik me vrijer kon voelen, meer mijzelf kon zijn. Dat leerde ik niet zozeer door over mezelf te praten, maar door te gaan voelen wat gebeurtenissen, klein en groot, met mij deden. Door meer naar mijn eigen lichaam te gaan luisteren kon ik voelen wat ik nodig had, wat echt belangrijk voor me was. Hierdoor ging ik als vanzelfsprekend de stappen zetten die echt bij me paste.

Ik besloot om de opleiding tot haptotherapeut te volgen, aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH) in Nijmegen.

In de loop van de jaren heb ik veel andere opleidingen en nascholingen gevolgd, waaronder Individueel Systemisch werk, de opleiding voor Familieopstellingen (IVSW), Life Integration Process, Yin Yoga, ademwerk en stembevrijding.

Eens per maand op zaterdagochtend kun je meedoen met een Familieopstelling. Dit doen we in een kleine groep. Onder de naam 'Arnhemse Opstellers' zorg ik, samen met een collega voor een veilige bedding om op een dieper niveau te kijken naar wat jou belemmert in je leven. Maar ook een individuele sessie is mogelijk. Wil je meer weten over dit 'systemische werk'? Neem gerust contact met mij op.

Mensen hebben een sterk vermogen om hun leven zelf in de hand te nemen, om hun eigen kracht en kwaliteiten in te zetten, zichzelf te ontplooien. Ik vind het heel bijzonder om daarbij professioneel betrokken te zijn.

Mijn achtergrond als musicus (ik heb dwarsfluit gestudeerd aan het conservatorium) ervaar ik als toegevoegde waarde. Omgekeerd heeft mijn ervaring met de haptotherapie mij geholpen een betere, vrijere musicus te worden. 

Charlotte Stelder

 

* World Book of Happiness:
Geluk voegt jaren toe aan je leven en leven aan je jaren

Related Articles